naša vina
»Vsako leto, nam z naporom, navdušenjem, sposobnostjo prilagajanja naravi, podnebju, vremenu, uspe ohranjati in pridobivati zdravo grozdje. S tem naše penine odražajo bogastvo, subtilnost in eleganco velikega terroirja, ki ga imamo. Samo z obdelavo narave v njenem sožitju si nagrajen s kakovostnim grozdjem.«
peneča vina
ambrosia
Sorta: 50% rumeni muškat, 50% muškat otonel
Pridelana po klasični metodi, zorenje na kvasovkah najmanj 36 mesecev.
Alkohol: 13,5%, polsuho (sec), do 21 g/L ostanka sladkorja.
Penina ima značilno nežno limonasto-rumeno barvo, odlikujejo jo fini mehurčki in dolgotrajno iskrivo penjenje.
Arome, ki jih zaznamo, so značilne muškatne in celo malce pikantne, ki očarajo ljubitelje slajših aromatičnih penin.
Penina ohranja vse plemenite okuse rumenega muškata in muškat otonela, obogatenih z mineralnostjo, ki jo v naših vinogradi pridobita na kraški zemlji terra rosa in flišnatih tleh (lapor). Vinogradi ležijo na prelomnici Krasa v Vipavsko dolino.
Priporočamo jo kot spremljavo k sadnim tortam, tiramisuju, strjenki
FLORIDIA
Sorta: 100% modri pinot
Pridelana po klasični metodi, zorenje na kvasovkah najmanj 36 mesecev.
Alkohol: 13,5%, Extra brut, do 5 g/L ostanka sladkorja.
Penina ima značilno nežno čebulno barvo, odlikujejo jo fini mehurčki in dolgotrajno penjenje,
Arome, ki jih zaznamo, so fine, sveže in sadne. Zaznamo tudi vonj po malinah. Te fine arome kažejo na lepo negovano penino, ki je dalj časa ležala na kvasovkah.
Penina ohranja vse plemenite okuse modrega pinota, obogatenega z mineralnostjo, ki jo v naših vinogradih pridobi na kraški zemlji terra rosa. Večletno zorenje na kvasovkah daje Floridii zrel okus po divji češnji in malinah.
Priporočamo jo kot aperitiv in tudi k morskim sadežem, surovim in dimljenim ribam, perutnini, raznim sirom.
PALLIDIA
Sorta: 100% malvazija
Pridelana po klasični metodi, zorenje na kvasovkah najmanj 36 mesecev.
Alkohol: 13,3%, Brut Nature (brez dodanega ekspedicijskega likerja), do 3 g/Lostanka sladkorja.
Penina ima značilno nežno slamnato rumeno barvo, odlikujejo jo fini mehurčki in dolgotrajno penjenje.
Arome, ki jih zaznamo, so fine, sveže in sadne. Zaznamo tudi vonj po agrumih in kruhovi skorji. Te fine arome kažejo na lepo negovano penino, ki je dalj časa ležala na kvasovkah.
Pallidia ohranja vse plemenite okuse malvazije, večletno zorenje na kvasovkah pa ji daje zrel okus.
Priporočamo jo kot aperitiv, kot tudi k morskim sadežem, ribam, perutnini, testeninam.
TENEBRA
Sorta: 100% refošk (Teran PTP)
Pridelana po klasični metodi, zorenje na kvasovkah najmanj 36 mesecev.
Alkohol: 12,5%,suho (extra dry), do 12 g/L ostanka sladkorja.
Penina ima značilno temno rubinasto barvo, odlikujejo jo fini mehurčki in dolgotrajno iskrivo penjenje, ki se posebej kaže na robu kozarca.
Arome, ki jih zaznamo, so zrele, sadne, predvsem pa vonj po malinah in suhih slivah. Te zrele arome kažejo na lepo negovano penino, ki je dalj časa zori na kvasovkah.
Penina ohranja vse plemenite okuse refoška, ki daje na Krasu vino Teran obogateno z mineralnostjo. Vinogradi ležijo na prelomnici Krasa v Vipavsko dolino.
Priporočamo jo kot spremljavo k suhomesnatim izdelkom, mesnim jedem z vinskimi aromami, mesu na žaru, lepo zapečeni rački s kostanjem, hobotnici izpod peke in sladicam z osnovo črne čokolade in kostanja
mirna vina
Vsa naša vina temeljijo na skrbno in ročno odbranem grozdju. Odlikujejo jih plemeniti okusi obogateni z mineralnostjo, ki jo v naših vinogradih pridobijo z mešanico kraške zemlje terra rossa in vipavskega laporja.
cabernet sauvignon
Izvor: Na ovinku, kraška terra rossa.
Trgatev: ročno obrano v fazi prezrelega grozdja, razpecljano na sodobnem pecljalniku.
Maceracija na jagodnih kožicah poteka 20 dni, nato sledi dveletna kontrolirana fermentacija pri 18°C v barrique sodih.
Vino ima značilno rubinasto barvo z vijoličastim odtenkom. Arome so zapeljive, sadne, s poudarkom suhih sliv, rdečega ribeza in drugih rdečih gozdnih sadežov. Zaznamo nežne note po zeliščih.
V ustih je suh, z mero svilenih taninov in lepih kislin, ki privzdignejo njegov značaj in mu dajejo dolgoživost. V ospredju je okus po malinah in zrelih rdečih češnjah.
Priporočamo ga k rdečemu mesu mladega goveda, kot tudi k divjačinskemu mesu pripravljenemu na različne načine, predvsem k srednje pečenemu bifteku in ramsteku.
modri pinot
Izvor: Vrtača, kraška terra rossa
Trgatev: ročno obrano in razpecljano na sodobnem pecljalniku.
Maceracija poteka 18 dni na jagodnih kožicah, sledi kontrolirana fermentacija pri 18°C v klasičnih 1000- litrskih lesenih sodih, kjer vino zori 18 mesecev.
Mirno vino Modri pinot proizvajamo samo v najboljših letnikih. Ostale letnike predelamo v rosé penino Floridio. Modri pinot je ogledalo vinogradnika-vinarja, po njem se prepozna stil, drznost in njegova natančnost.
Vino ima značilno rubinasto barvo. Arome so fine in nezamenljive. Zaznamo nežne note višenj, suhih sliv in usnja. Modri pinot je suh, nežnih taninov in lepih kislin.
Priporočamo ga k rdečemu mesu mladega goveda, tudi k divjačinskemu mesu.
TERAN PTP
Izvor: Na ovinku, kraška terra rossa.
Trgatev: ročno obrano v fazi prezrelega grozdja, razpecljano na sodobnem pecljalniku.
Maceracija na jagodnih kožicah 7 dni, sledi kontrolirana fermentacija pri 18°C v klasičnih 1000-litrskih sodih , kjer zori minimalno 10 mesecev.
Teran PTP ima intenzivno rubinasto barvo. Arome, ki jih zaznamo, so sadne s poudarkom na malinah, robidnicah in drugih rdečih gozdnih sadežih.
Vino je v ustih suho, s prijetno polnostjo sadnega okusa, ki je njegova največja značilnost ob prijetnih kislinah. V ospredju je okus po malinah in zrelih robidnicah.
Priporočamo ga k rdečemu mesu mladega goveda, kot tudi k divjačinskemu mesu pripravljenemu na različne načine. Predvsem sodi k jedem z žara in tradicionalno h kraškemu pršutu.
malvazija
Izvor: Kovačevca I., vipavski lapor
Trgatev: ročno obrano in razpecljano na sodobnem pecljalniku.
Maceracija na jagodnih kožicah 5 dni, brez dodajanja selekcioniranih kvasovk. Vino zorjeno v klasičnih 1000-litrskih sodih 18 mesecev.
Vino ima nežno slamnato rumeno barvo. Arome so fine, sveže in sadne. Zaznamo tudi vonj po vaniliji. Te fine arome kažejo na lepo negovano vino.
Maceracija in zorenje v sodih daje vinu zrel okus.
Priporočamo jo k morskim sadežem, ribam, perutnini, testeninam.
DOBRODOŠLI
Z veseljem vam bomo predstavili našo klet in vina. Boste v skupini? Pokličite nas in uredili bomo pogostitev v našem degustacijskem prostoru!
VINA SANABOR
Ravnje 10, 6222 Štanjel, Slovenija
M +386 51 619 204
2017 Vina Sanabor. Vse pravice pridržane. Izdelava: FELICIJAN SEDMAK
sauvigNon
Izvor: Hrib, kraška terra rossa.
Trgatev: ročno obrano v fazi prezrelega grozdja, razpecljano na sodobnem pecljalniku.
Hladna maceracija na jagodnih kožicah 3 dni, nato kontrolirana fermentacija pri 15°C v cisternah iz nerjavečega jekla. Zorjeno 12 mesecev v klasičnih 1000-litrskih sodih.
Sauvignon ima nežno zlato rumeno barvo, arome, ki jih zaznamo so fine, sveže in sadne. Prepoznamo tudi medenost travniškega cvetja.
Opisana maceracija in zorenje v sodih daje vinu zrel okus.
Priporočamo ga k jedem z divjimi šparglji, beluši, jedem s škampi, jastogom in tartufi.